TAIKURI LUTTINEN KÄVI KEIKALLA…

Vaan missä oli väki lauantai-iltana? Sunnuntain lasten esitys oli täynnä. Ristiinassa on harvakseltaan tarjolla hyvää, elävää viihdettä. Nyt oli, mutta missä olit Sinä? On turha valittaa, ettei Ristiinassa tapahdu mitään. No, paikalla oli kolmetoista maksavaa katsojaa, jotka nautti varmasti Taikuri Luttisen, Stand up taikuudesta ja lauluista. Ilta alkoi korttitempuilla, joita tehtiin asiakkaiden pöydässä. Siis lähitaikuutta. Oli mukava katsoa ihmisten ilmeitä, epäuskoa ja kun sitten kliimaksi tuli, naurua sydämensä pohjasta. Myös laulut naurattivat. Kaikkea sitä voikin kuulla, kun matkaa bussissa. Tiedäthän!?
Taikurin kanssa keskustellessa, se ilo joka välittyy molemmin puolin, esiintymistilaisuudessa, kun on elävä esiintyjä ja elävä yleisö. Sitä ei voita mikään muu viihde, ei telkkari, ei leffa. Niin se vaan on, Ystäväni! Mitä tekee taikuri vapaalla? Harjoittelee ja taas harjoittelee. Miettii uusia temppuja. Matkaa seuraavaan keikkapaikkaan. Oudointa on kuitenkin se, ettei lainsäädäntö huomioi tätä. Vain esitys on työtä… Olen kauhhijjan hämmästynny! Eikö harjoittelu ja keikalle ajaminen satoja kilometrejä ole työntekoa? Asiasta on tehtävä EU:n kysely, miksi näin? Hieman yksinkertaistaen. Hitsari tai timpuri menee töihin ilman mitään koulutusta. Mitä tulee? Taikuri mene lavalle harjoittelematta yhtään temppu. Mitä tulee? Niinpä… siitä tulee Länsimetroa.
Sunnuntaina Taikuri Luttinen oli elementissään. Ja lapset kyllä palkitsevat iloisella naurulla ja kiljahtelullaan (korvia vihloi). Sali oli loppuunmyyty, jos tällaista ilmaisua käyttäisin. Reippaita apulaisia löytyi heti, kun taikuri heitä tarvitsi. Toinen toistaan kummallisempia juttuja tapahtui ja yleisö palkitsi ne raikuvin aplodein.
Yhteen ikävään asiaan puuttuisin kyllä. Isät ja äidit. Miksi annatte lastenne juoksennella esiintymislavalla ja kosketella esiintyjän työvälineitä? Esityksessä oli tällä kertaa tuli yhtenä elementtinä. Mitä jos lapsesi olisi polttanut vaikka sormensa? Entäpä teräaseet esityksessä… Mielikuvitukseni riittää näkemään vaikka mitä. No, onneksi mitään ei sattunut, enkä minä ole mikään moraalisaarnan pitäjä. Päällimmäisenä oli lasten ilo ja hämmästelevät katseet. Niitä oli lysti katsella.

Iloa ja naurua oli tarjolla viikonloppuna Martan baarissa. Koska sitä olisi liikaa elämässä? Oikeastaan kysymys kuuluu, miten Sinut saisi liikkeelle nauttimaan hyvästä, kotimaisesta, ammattitaitoisesta viihteestä?! 


Tämän blogin suosituimmat tekstit

KOVAA SIENIBISNESTÄ HAMINASSA

Naisten pankki ja Tankkien kesä