REISSUMIES KEIKALLA

Bablo - kuva © Ari Wirta



Bablo - kuva © Ari Wirta
”Reissumiestä vaisto vie, älä kysy mihin johtaa tie”. Tällä kertaa se johti Sataman valoihin. Bablon ääni soi, paremmin kuin koskaan. Illan aikana kuulimme tuttuja ja hieman tuntemattomampaa tuotantoa. Tunnelma oli katossa. Väliajoilla oli aikaa jutella kuulijoiden kanssa. Mekin ehdimme muistelemaan menneitä. Olemme tunteneet toisemme parikymmentä vuotta ja ystävyys jatkuu, vaikka välissä on ollut vuosia, jolloin ei ole nähty. Nyt yhteistyömme jatkuu erilaisissa merkeissä. Toki olemme samoilla lavoillakin esiintyneet. Mut kuka nyt vanhoja muistelee… Minä ja Bablo muistamme, otetaanpa yksi muisto. Uusi vuosia, kauan sitten. Olimme perheidemme kanssa sitä viettämässä ja ilotulitus piti järjestää ja järjestettiinkin. Yksi ilotulite ei kuitenkaan lähtenyt, pakko siis mennä tarkistamaan syytä moiseen. Pääsimme sen luokse ja huomasimme, että lanka palaa, toki huonosti. Samassa kaksi miestä syöksyy läheiseen ohjaan, kun jysähti. Hetken kuvittelimme olevamme talvisodassa. Noustessamme ojasta, yleisö aplodeerasi ja nauroi ääneen. Katsoimme toisiamme, käännyimme yleisön puoleen ja kumarsimme. Otimme pienet jallut ja sitten irtosi meiltäkin nauru. Paikalla, jossa ilotulite oli ollut, oli nyt mustunut kuoppa. Aina sattuu ja tapahtuu, kun isot pojat leikkii…
Meno Satkussa oli hyvä, ihmiset nauttivat musasta ja jaloista juomista. Keskustelu meni väkisinkin elämän varjopuolelle. Lehdistä olemme saaneet lukea. Nyt kuulin niistä asianomaisen omalla suulla. Vesi kihosi kummankin silmiin. Se riittäköön tästä asiasta.
Matka jatkuu kummallakin. Bablo palasi kotiinsa, hoitelemaan hevostilaa ja suunnittelemaan uutta levyä, joka ilmestyy, jos on ilmestyäkseen. Kiire on nyt pois. Ja hyvä niin. Kilometrejä on paljon takana. Toivottavasti myös edessä. ”Sellainen tää maailma on, aika hyvä, mut levoton. Välillä taivas on sateeton”.

Bablo - kuva © Ari Wirta
Levyn kansikuva. Ihan sattuma laukaisu oli.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

KOVAA SIENIBISNESTÄ HAMINASSA

Naisten pankki ja Tankkien kesä